Pikavippi hetkessä tilillesi

Pikavippi on erittäin helppoa hakea, ja voit hoitaa sillä jopa täysin yllättävät menot nopeasti. Saat useimmista palveluista heti lainaa ilman vakuuksia tai takaajia, kunhan olet täysi-ikäinen ja luottokelpoinen henkilö, ja sinulla on oma pankkitili sekä verkkopankkitunnukset. Useissa palveluissa tarvitset kuitenkin myös oman matkapuhelinliittymän, mutta monissa palveluissa myös prepaid liittymä käy.

Lähes jokaisessa palvelussa haetaan ensimmäisellä kerralla lainaa netistä, sillä lain mukaan luotontarjoajien tulee todentaa lainanhakijoiden henkilöllisyys. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee tunnistautua palveluun verkkopankkitunnuksiasi käyttäen. Tunnistautumisen jälkeen saat henkilökohtaisen PIN-koodin, jota käyttäen lainoja haetaan jatkossa.

Palveluihin ei siis tarvitse tunnistautua erikseen joka kerralla lainaa haettaessa. Monista palveluista on myös mahdollista hakea lainaa tekstiviestillä. Tarvitset tekstiviestihakemukseen PIN-koodisi. Jos hukkaat PIN-koodisi, tulee sinun tunnistautua uudelleen verkkopankkitunnuksiasi käyttäen jotta saat uuden PIN-koodin.

Pikalainapalvelut tilittävät lainojaan yleensä aamusta iltaan, mutta toki kaikilla palveluilla on omat aukioloaikansa, eikä osa palveluista ole esimerkiksi lainkaan sunnuntaisin avoinna. Suurimmat palvelut myöntävät yleensä kuitenkin lainojaan viikon jokaisena päivänä kello 7-23 välisenä aikana. Pikalainoja ei saa lain mukaan tilittää öisin lainkaan.

Yöllisellä kiellolla pyritään vähentämään humalassa otettuja pikalainoja, jotka sitten kaduttaisivat aamulla. Todellisuudessa vippejä otetaan juhlimiseen kuitenkin huomattavasti vähemmän mitä yleinen käsitys antaa ymmärtää, ja huomattavasti useammin pikavippi käytetäänkin todelliseen tarpeeseen, kuten laskujen maksamiseen ja ruoan sekä lääkkeiden ostamiseen.

Suurin osa vippejä hakevista henkilöistä on myös yli 21-vuotiaita, vakituisesti töissä käyviä henkilöitä. Monilla tuntuu olevan sellainen käsitys, että suurin osa vippejä hakevista henkilöistä olisi juuri täysi-ikäisyyden saavuttaneita, juhlimista ja uhkapelaamista rahoittavia nuoria henkilöitä, mutta tämä ei siis todellakaan pidä paikkaansa. Lainaa netistä hakevia ihmisiä löytyy jokaisesta ikäryhmästä.

Suurin osa vippaajista maksaa vippinsä myös ajallaan takaisin, vaikka mediassa usein uutisoidaankin vippien aiheuttavan kuluttajille todella paljon ylivelkaantumista. Tilastotiedoista selviää kuitenkin, että maksuhäiriömerkinnöistä joita suomalaisille merkataan, vain alle yksi prosentti johtuu pikalainoista. Pikavipit eivät siis todellakaan ole niin paha maksuhäiriöiden aiheuttaja, kuin usein annetaan ymmärtää.