Asiaa pikalainoista

Pikalainat puhuttavat ihmisiä paljon. Nykyään keskusteluita voi helposti käydä internetissä olevilla erilaisilla keskustelufoorumeilla. Monet kyselevät vipeistä erilaisia kysymyksiä, kuten ”mistä saada pikavippi ilman verkkopankkitunnuksia?”, tai että ”mistä lainaa ilman vakuuksia?”. Keskustelufoorumeiden lisäksi näitä asioita voi selvittää myös pikavippivertailu sivustoilta.

Lainaa netistä voi todellakin saada monella tavalla. Esimerkiksi vaikka suurin osa palveluista vaatiikin verkkopankkitunnistautumisen ennen lainojen hakemista, voi osasta palveluita hakea myös lainaa ilman verkkopankkitunnuksia. Tällaisiin palveluihin voi nimittäin tunnistautua postin avulla siten, että palvelusta lähetetään asiakkaalle lähimpään postiin kirjattu kirje, jonka asiakas voi noutaa henkilötodistustaan näyttäen.

Kun asiakas näyttää henkilötodistuksensa postivirkailijalle, saa asiakas kirjeen itselleen. Kirjeessä on lainaehdot sekä –sopimus, joka asiakkaan tulee allekirjoittaa. Lisäksi kirjekuoressa on myös PIN-koodi, jonka avulla asiakas voi hakea jatkossa lainaa ilman vakuuksia myös internetin välityksellä, joten samaa ruljanssia ei tarvitse toistaa kerta toisensa jälkeen. Kun asiakas lähettää kirjeen allekirjoitettuna takaisin, saa hän rahat tililleen palvelun vastaanotettua kirjeen.

Jotkut ovat kyselleet myös, mistä voi saada lainaa ilman matkapuhelinta. Pikalainaa ilman matkapuhelinta saa suurimmasta osasta isoimpia palveluita, ja yleensä ensimmäistä kertaa lainaa hakiessa tuleekin sitä hakea juurikin verkkohakemusta käyttäen, sillä hakemuksen yhteydessä suoritetaan verkkopankkitunnistautuminen. Tekstiviestihakemus on siis yleensä käytössä vain vanhoille asiakkaille, joilla on jo PIN-koodi.